En pige med særlige evner

Måske havde hun haft en mere normalt liv, hvis ikke hun voksede op i vildmarken

Erik Bana er en fabelagtig skuespiller. Fra ”Troy” til ”Munich”, ja selv i ”Hulk” var han god. Med andre ord: Jeg er en klar fan. Australske Eric Banadinovich har siden ”Black Hawk Down” været på min liste over folk at holde øje med.

Cate Blanchett er også fra Australien. Hun slog først for alvor igennem som Lucinda i ”Oscar and Lucinda” i 1997, og samme år blev hun nomineret til en oscar for sin rolle som dronningen i ”Elizabeth” (hun tabte til Gwyneth Paltrow i ”Shakespeare in Love”). Blanchett har været nomineret til en oscar fem gange, og i 2005 vandt hun for sin rolle som Katherine Hepburn i ”The Aviator”.

Der var altså noget at se frem til i denne film, især da Saoirse Una Ronan fra ”Lovely Bones” stod øverst på rollelisten.

Kort om filmene:
Hanna bor med sin far i den vildeste ødemark i Finland. Her er hun vokset op og er blevet hårdt og skarpt trænet lige fra fødslen. I dag er hun derfor en fuldstændig udklækket kæmper på linje med nogle af de bedste soldater i verden.

Da hun er blevet 16, føler hun sig klar til at tage ud i den store verden. Hendes far graver en søger frem fra undergrunden og fortæller hende, at når hun virkelig mener det, så kan hun trykke på knappen. Det vil nemlig betyde, at de begge vil blive sporet og eftersøgt.

Herefter begynder en hæsblæsende jagt gennem flere forskellige lande, hvor far og datter er adskilt og forfulgt af en hæmningsløs agent.

Min uforbeholdne mening:
Alle præmisserne er på plads, men spørgsmålet er, om instruktør Joe Wright var den helt rigtige mand at få bag roret. Han er mest kendt som instruktør af ”Pride & Prejudice” fra 2005 og ”The Soloist” fra 2009. Og det er næppe en god pejlestok for solid action.

Men action det får vi – for alle pengene. Skuespillet er godt. Historien er god. Men udførelsen er ikke perfekt. Rammerne er for underlige og er samlet i kasseformede brudstykker. De enkelte sekvenser virker som uholdbare Duploklodser i et tårn, der godt nok på papiret ser pænt ud, men som ikke holder overhovedet.

Men den rodede rejse er skubbet lidt af vejen, så er filmen ikke dårlig. Den har klare momenter af troværdighed. Den er har en linje. Og den er faktisk spændende. Så der er noget at komme efter – også selvom vi nærmest bliver deprimerede over de ydre rammer.

Film:
”Hanna”

DVD release
:
2011

Instruktør:
Joe Wright

Skuespillere:
Saoirse Ronan: Hanna
Eric Bana: Erik
Cate Blanchett: Marissa
Tom Hollander: Isaacs
Olivia Williams: Rachel
Jason Flemyng: Sebastian
Vicky Krieps: Johanna Zadek

 

 

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>