For de små

Little Fockers

”Little Fockers” er alt andet end en kedelig 3’er.

Det er ikke altid smart at fortsætte serier i en uendelighed. Og det er heller ikke sikkert, at historien om Greg og Pam Focker faktisk vil fortsætte i en uendelighed. Men skulle de finde på det, så er der i hvert fald ingen indikatorer, der fortæller os, at de ikke skal gøre det.

Denne 3’er er ikke bare en slags konsolidering af de to første film i rækken ”Meet the Parents” og ”Meet the Fockers”; det er er udvidelse. Ikke alene er stammen af skuespillere tilbage på plads. Ekstra stærke kræfter som Jessica Alba, Kevin Hart og Harvey Keitel er med til at gøre hele oplevelsen en tand bedre.

Kort om filmene:
Der er snart gået nogle år, siden Greg kom ind i familien Byrnes. Og da doktor Rob pludselig har været Pams storesøster utro, og da den tidligere CIA-agent Jack ikke har fået nogle drenge, så må han henvende sig til Greg, da hans hjerte pludselig viser svaghedstegn, og han derfor ser sig nødsaget til at finde en afløser som leder af familien.

Det går fint i starten, men langsomt triller de to traditionelle kombattanter i hver deres retning, og snart er vi tilbage i den velkendte kamp mellem Greg og Jack.  Og mens Greg febrilsk forsøger at arrangere sine tvillingers fødselsdag, skal han også holde familien kørende, den altid livlige Kevin på afstand, en ung, smuk repræsentant for et medicinalfirma på afstand og holde et godt øje med byggeriet af familiens nye hus. Det må gå galt.

Min uforbeholdne mening:
Det er Paul Weitz, der har instrueret denne tredje film i rækken, og det er ikke et skidt valg. Weitz instruerede blandt andet den oprindelige ”American Pie” og har et fantastisk fornemmelse for timing og pinlig humor.

Serien fortsætter i bedste velgående, og når du har set slutningen, er der ingen tvivl om, at der ikke alene er lagt op til en 4’er; det er også en, vi kan glæde os til.

Filmen kører naturligvis ikke på de traditionelle styrker som fabelagtigt skuespil, lys og lyd og imponerende instruktion. Det er humoren, der er i højsædet. Men med skuespillerkræfter af så høj en kaliber, som det her er tilfældet, så hjælper det gevaldigt. Fremragende underholdning er sikret, og mere beder jeg egentlig ikke om, når jeg sætter mig til at se sådan en film.

Film:
”Little Fockers”

DVD release:
2011

Instruktør:
Paul Weitz

Skuespillere:
Robert De Niro: Jack Byrnes
Ben Stiller: Greg Focker
Owen Wilson: Kevin Rawley
Dustin Hoffman: Bernie Focker
Barbra Streisand: Roz Focker
Blythe Danner: Dina Byrnes
Teri Polo: Pam Focker
Jessica Alba: Andi Garcia
Laura Dern: Prudence
Kevin Hart: Louis
Harvey Keitel: Randy Weir

 

 

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>