Kamp til stregen

Reign of Assassins

Nogle gange er hævnen tålmodig, og kampen for at få den er ren kunst.

Siden ”Crouching Tiger, Hidden Dragon” for alvor hjalp kinesisk film til et kæmpe gennembrud på verdensplan tilbage i 2000, har et hav af film fra Kina pudset og poleret den fascinerende genre, og filmene er ikke blevet dårligere med årene – tværtimod.

Mine personlige favoritter har været ”Hero” og ”House of Flying Daggers”. Ikke alene benytter de sig af mange af de samme filmiske teknikker, som i ”Crouching …”. Deleger med farver, rytmer, faconer, stilarter og meget andet på samme tid, og ikke et eneste billede i filmen er tilfældigt valgt. Nu er Michelle Yeoh tilbage i ”Reign of Assassins, og jeg glæder mig.

Kort om filmen:
En kvinde fra en terrorbande i det gamle Kina forråder sin bande og stikker af med et bizart men vigtigt stykke tyvegods. Men banden har ikke tænkt sig at lade hende flygte for langt. De er overbevist om, at hun befinder sig i hovedstaden, så de sætter jagten ind.

Men kvinden har egentlig ikke lyst til hverken at leve i frygt eller at fortsætte sine ugerninger, så hun gennemgår en ansigtsoperation, så hun ikke længere er let genkendelig, og hun håber, hun derved får lov at leve i fred. Men hvem er egentlig fjender, og hvem er venner?

Min uforbeholdne mening:
Som dens forgængere, så sprudler ”Reign of Assassins” af liv og behersket vildskab. Filmen er meget smuk og intens, og billederne er fascinerende. Intet er overladt til tilfældighederne.

Som de tidligere film, har denne også en relativt simpel men fascinerende og tryllebindende handling. Det er de gode mod de onde, og vi ved (næsten) hvem, der er hvem.

Kampscenerne er direkte lækre, og hvis der er noget, der er blevet ophøjet til perfektion i disse film, så er det disse scener, hvor selv synsbedrag og fantasi får plads på listen over dimensioner, vores spillere udkæmper deres slag i.

Denne her film skal ses af mange årsager. Spillet fra især Michelle Yeoh og Woo-sung Jung er blændende. Handlingen er klar og tydelig uden for mange svinkeærinder. Og så er det en visuel oplevelse af de helt store. Jeg har ikke brug for flere årsager.

Film:
”Reign of Assassins”

DVD release:
2012

Instruktør:
Chao-Bin Su

Skuespillere:
Michelle Yeoh: Zeng Jing
Woo-sung Jung: Jiang A-sheng
Shawn Yue: Lei Bin
Kelly Lin: Xi Yu
Barbie Hsu: Ye Zhangqing
Xueqi Wang: Cao Feng
Xiaodong Guo: Zhang Renfeng
Pace Wu: Qing Jian

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>