Matt Damon i topform

The Adjustment Bureau

Der er væsentligt mere mellem himmel og jord, end vi lige er klar over.

Matt Damon stiller meget sjældent op i film, der ikke holder. Derfor var jeg naturligt nysgerrig, da ”The Adjustment Bureau” kom ud. Ikke alene stod Damon på rollelisten, men han var flankeret af Emily Blunt. Ikke skidt, tænkte jeg.

Da jeg læste om filmen, blev jeg dog lidt mere skeptisk. Tilsyneladende handlede den nemlig om et særligt bureau, der styrede vore handlinger og den vej, vi vælger her i livet. Det lød lidt tosset, så det dæmpede mine forventninger lidt.

Kort om filmen:
David Norris er en dygtig, ung politiker med en lysende fremtid. Kort før valgaftenen, hvor han håber på en plads i senatet for staten New York, bliver hans kampagne ramt af uheld, og på selve valgaftenen går det derfor galt. Han bliver ikke valgt.

David er skuffet men ikke knust. Han går ned på toilettet på det hotel, hvor han skal give sin takke/tabertale, og her møder han den smukke Elise. Det slår straks gnister imellem dem, og de falder for hinanden.

Da David vil se hende igen, finder han dog snart ud af, at det nok slet ikke er meningen. Nogle gør alt for at forhindre dem i at være sammen, men hvorfor gør de det? Og kan David og Elise alligevel ses?

Min uforbeholdne mening:
Det er sjældent, jeg har så bange anelser om en film og tager så meget fejl. Filmen er ikke bare fængslende. Den er smuk. Og så har den en hamrende dejlig morale, som vi efterhånden skal lede længe efter i amerikanske film.

Ja, det er spændende, når de bliver jagtet, og ja, det er skræmmende, når de bliver truet. Ja, det er smukt, når det slår gnister mellem dem, og ja, det varmer, når vi får håb om, at de kan være sammen. Men det er direkte fedt at se figurer gøre op med systemer og bryde ud af faste rammer og roller. Det inspirerer og giver os alle håb. Det giver også filmen ultimativ berettigelse og dyb, dyb mening. Herligt.

Film:
”The Adjustment Bureau”

DVD release:
2011

Instruktør:
George Nolfi

Skuespillere:
Matt Damon: David Norris
Emily Blunt: Elise Sellas
Anthony Mackie: Harry Mitchell
Michael Kelly: Charlie Traynor
John Slattery: Richardson

 

 

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>