Når maden er et værktøj

Herrerevolution

Maden er vejen til mange ting, men vidste du, at du kunne genfinde din manddom ved at spise rigtigt?

Det har altid været lidt svært for mig, når mennesker gjorde sig til eksperter på områder, hvor de så absolut ikke er det. Det sker alt for ofte, at vi hører eksempelvis skuespillere udtale sig om politik, sportsfolk udtale sig om kultur og meget andet.

Det var også det, jeg troede ville blive tilfældet denne gang. Men jeg blev klogere og skylder i den grad Umahro en undskyldning for mine forudfattede meninger. Før jeg går lidt mere i detaljer, vil jeg nemlig sige, at selvom Umahro har flere gode råd og sjove supplerende oplysninger til sine geniale madopskrifter, så lader han faktisk eksperter tale, når det handler om særlig træning. Det har jeg meget stor respekt for.

Hvis vi lægger ud med Umahros ti kostbud, så er det bare noget, der giver så meget mening. Lad mig nævne nummer 3: Sky ikke fedtet … spis blot den rigtige slags! Fantastisk. Det er meget, politikerne med deres nye skat ikke har fattet en hujende hattefis af, hvordan det hænger sammen. Men det har Umahro heldigvis. Eller hvad med nummer 8: Spis regelmæssigt! Ikke noget med at spring morgenmaden over! Flere, men mindre måltider er vejen frem. Igen giver det mening. Du holder din forbrænding mere jævn ud over dagen, hvis du spiser færre og mindre måltider, når din hverdag giver dig mulighed for det.

I ”Herrerevolution” får du naturligvis madopskrifter. Og de er gode. Ja, de er lidt pompøse på en let belastende måde. Sort peber er eksempelvis altid ’friskkværnet sort peber’. Men maden er dæleme lækker.

Husk, at bogen handler om alt det, maden kun er et redskab til at nå. Med rigtig kost og god træning kan du som mand finde noget af manden frem igen. Vi taler muskler, energi, udholdenhed og potens. Yeah, baby! Det her kan vi for alvor bruge til noget. Med så mange budskaber og signaler om sundhed ude fra den store verden, så er det dæleme dejligt at have en si som Umahro til at hjælpe de rigtige af slagsen igennem.

Du får også en god guide til de redskaber, du bør have i dit køkken. Det handler om effektivitet og at tage magten tilbage. Det gælder også med forklaringen af, hvad sundhed rent faktisk gør for dig. Spiser du rigtigt, og træner du fornuftigt, så aktiverer du mange flere af dine ressourcer og kan vinde mange flere af de mange hverdagskampe, du er ude i.

Umahro er faktisk ganske underholdende uden at være en gudsbenådet skribent. Han er en mand af sine meningers mod. Og når hans statements er provokerende, øjenåbnende, opløftende og sprællevende i så høj en grad, som det er tilfældet i bogen her, så går vi gerne lidt på kompromis med de sproglige finesser. Det her handler om at styrke vores mandighed på en ikke-Carl-Marsk måde og at hjælpe os til at få en masse selvtillid. Og det tager jeg hjertens gerne imod.

Titel:
HERREREVOLUTION

Udgivelsesår:
2011

Forfatter:
Umahro Cadogan

Forlag:
Rosinante

Antal sider:
300

Pris:
299,95 kr.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>