Når venner bytter liv

Change-Up

Ryan Reynolds og Jason Bateman er absolut perfekte i rollerne som to venner, der efter et uheld må bytte liv.

Jason Bateman og Ryan Reynolds har gennem de senere år sat sig tungt på markedet for de roller, der kræver lidt mere, end hvad de traditionelle komikere kan klare. Carrey, Black, Sandler og de andre er fremragende til de goofy roller, men når der skal lidt mere dybde på, så kalder producenterne på de lidt tungere drenge..

Det kan være ganske naivt at tro, at der derfor er tale om en film med mere dybde. På den anden side kan det jo godt være årsagen til, at det er Bateman og Reynolds, vi har i hovedrollerne. Det betyder egentlig mindre. Faktum er, at jeg godt kan lide Jason Bateman og Ryan Reynolds. Derfor glæder jeg mig til denne film.

Kort om filmen:
Mitch og Dave er gamle venner, men de er gået i vidt forskellige retninger i deres liv. Mens Mitch er blevet hængende i det frie liv uden fast job og forpligtelser og med kvinder på hver en natklub, så er Dave gået den hårde vej. Han er blevet advokat og har en skøn kone og tre børn.

En aften, da de to er i byen, bliver de mildest talt hamrende visne og taler om, hvor meget de gerne ville have den andens liv. Og da de står i en park og tisser i fontænen, går alt lyset i nabolaget pludselig ud i nogle sekunder. Da de næste morgen vågner, har de byttet krop. Men hvad gør Mitch med en advokat og familiefars ansvar? Og hvordan skal Dave klare sig i en verden uden en eneste regel?

Min uforbeholdne mening:
Ja, det er naturligvis en goofy film. Men den har dæleme også en del alvor, den lige tager op og vender et par gange. Det er ikke første gang, vi ser film, hvor folk enten vågner op i en anden krop, eller de vågner i et forkert årti eller andet. Det hele handler stort set om, at vi får præsenteret nogle figurer, der pludselig skal se deres liv fra et nyt perspektiv.

Se ud fra det synspunkt er filmen ikke hverken nyskabende eller innovativ på nogen som helst måde. Men det betyder ikke, den ikke er god. Bateman og Reynolds er faktisk ret suveræne i disse roller, og det betyder, at vi ikke skal sidde og kæmpe med en lidt søgt historie båret på dårligt skuespil. Nu er det kun en lidt søgt historie.

Ved flere lejligheder bliver det almindelige, pæne og karriereprægede liv sat lidt på spidsen, og det samme gør det ansvarsløse, lette, arbejdsfri liv. Og det er sundt. For både de to figurer i filmen og for alle dem, der ser filmen. Udover det, så er filmen proppet med humor og sjove episoder. Og underholdningen er sikret.

Film:
”The Change-Up”

DVD release:
2011

Instruktører:
David Dobkin

Skuespillere:
Ryan Reynolds: Mitch Planko
Jason Bateman: Dave Lockwood
Leslie Mann: Jamie Lockwood
Olivia Wilde: Sabrina McArdie
Alan Arkin: Mitch’s far
Mircea Monroe: Tatiana
Gregory Itzin: Flemming Steel

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>