Også for b(j)ørn

Yogi Bear

De nyere amerikanske animerede film er mere end bare for børn.

Animerede film har fået en helt fænomenal genfødsel. Men de mere pussenussede blandingsfilm døde faktisk lidt ud, efter Disney i starten af 90’erne havde hyret Jeffrey Katzenberg og igen begyndte at satse på rene tegnefilm., De havde egentlig ikke rigtig været savnet – og dog.

”Yogi Bear” er ikke en Disney-film, men den repræsenterer noget af alt det, vi måske har savnet mere, end vi lige gik og troede. Den er sjov, for børen og for voksne, rollerne er flot besat, og så er der en underholdende underliggende historie, der hører hjemme i denne slags film.

Kort om filmene:
Yogi er en talende bjørn. Der er dog ikke mange, der kender til ham og hans ven, Boo Boo, der bor i Jellystone Park midt i en stor by. Yogi hygger sig med Ranger Smith og med at stjæle picnickurve fra parkens mange gæster.

Men borgmesteren i byen vil gerne være guvernør, og kassen er tom. Derfor skal han forsøge at skaffe et overskud og forsøge at vinde en valgkamp, før den overhovedet for alvor er gået i gang. Og da han beslutter sig for at sælge Jellystone, må Ranger Smith og Yogi og Boo Boo finde en måde at stoppe ham på.

Min uforbeholdne mening:
Dan Aykroyd er ved at være en gammel mand. Han er stadig morsom, men han kunne nok have været sjovere som Yogi, end han var i denne film. Til gengæld er Justin Timberlake suveræn som Boo Boo. Det samme gælder de ’rigtige’ skuespillere. Tom Cavanagh er simpelthen for underspillet – og ikke på den fede måde. Men Anna Faris er bare naturligt morsom.

Faktum er, at filmen er sjov, når du ser den sammen med din søn eller datter. I kan grine sammen, og der er nok momenter i den til at få en regulær hyggestund ud af det. Men er børnene ikke med, og du begynder at finde dine mere analytiske briller frem, så er der simpelthen for meget galt. Jo, vi kan stadig grine – men bare ikke særlig højt.

Film:
”Yogi Bear”

DVD release:
2011

Instruktør:
Eric Brevig

Skuespillere:
Dan Aykroyd: Yogi Bear
Justin Timberlake: Boo Boo
Anna Faris: Rachel
Tom Cavanagh: Ranger Smith
T.J. Miller: Ranger Jones
Nate Corddry: Chief of Staff
Andrew Daly: Mayor Brown

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>